5.Geleneksel TrakyaTurizm Paneli Gerçekleşti

04.12.2014/17:59
Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi organizasyonu ile 5.Geleneksel Trakya Turizm Paneli yapıldı. Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezinde 03.12.2014 Çarşamba günü düzenlenen5.Geleneksel Trakya Turizm Paneli'ne, CıttaSlow (Sakin Şehir) ilçemiz Vize Belediyesi de stant açarak katıldı. Sivil Toplum Kuruluşları ve Turizm konulu panelin oturum başkanlığını KLÜ Üniversitesi Prof.Dr.Kemal TURAN gerçekleştirdi. Panele konuşmacı olarak; Trakya Turizm İşletmecileri Derneği üyesi Doğan DÖNMEZ, Edirneyi Tanıtma ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan BALTA, Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İŞÇİMEN ve Kırklareli Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ali KORUR katıldı.

Vali Yardımcısı Hikmet ÇAKMAK konuşmasında; Turizm alanında insan gücüne duyulan ihtiyaç oldukça yüksek. Üniversitemizin de bu konularda yapacağı araştırmalara bizlerin desteği ile neler yapılabilir konularında hepbirlikte çalışarak bölgemiz için güzel adımlar atabiliriz.. Bu toplantının iyi düşüncelerin, bu bölgenin gelişmesi için iyi fikirlerin çıkacağına ve yatırımcıların bu bölgeye dikkatini çekeceğine inanıyorum dedi.

Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M.Fazıl GÜLER konuşmasında; Fakültemizin akademik kadrosu hem turizm öğretimi, hem de uluslar arası projeleri ile çalışmalarına devam etmektedir. Kırklareli Üniversitesi turizm fakültesi tarafından 5. düzenlenen ve geleneksel hale gelmiş olan Trakya Turizm panelimizi gerçekleştiriyoruz. Daha önceki panellerimizde Trakya bölgesinin turizmi tartışılmış ve Trakya da turizmi ileriye taşımakta katkı sağlamışlardı. Trakya bölgesi, doğası, tarihi ve kültürüyle, turizm çekiciliğini içinde barındırmaktadır. İstanbula yakın olması ve Türkiyenin Avrupa ya açılan kapısı ile daha da önem arz etmektedir. Bölgenin sahip olduğu değerlerin korunup sahip çıkılması, geliştirilmesi hepimizin görevidir. Sivil toplum kuruluşları bu görevi gönüllü olarak üstlenerek, bu bölgeyi iyi tanıdıkları için onların görüşleri dikkatle dinlenmesi ve onların fikirleri alınması ve değerlendirilmesi gerekir. dedi.

Panelin yapıldığı Kültür Merkezi'nde Edirne Belediyesi, Vize Belediyesi, Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü , Demirköy Belediyesi, Poyralı Kültür Evi stant kurarak yöresel ürünlerini panele katılanlara tanıttı. Konuşmaların ardından katılımcılara Teşekkür Belgesi verilerek panel sona erdi.

Haber Fotograf Galerisi
Haber Galerisi Haber Galerisi Haber Galerisi Haber Galerisi