Turizm Potansiyeli'nin Arttırılması İsimli Proje Kapsamında Eğitim Faaliyetleri Tamamlandı

15.04.2014/21:39

BASIN BÜLTENİ

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen TR21/13/SOS/008 sözleşme numaralı “Cittaslow Vize ilçesinin Turizm potansiyelinin arttırılması” isimli proje kapsamında eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

İlçemizdeki tüm ilk ve orta öğretim okullarında Cittaslow ve Slow Food kavramların tanıtılmasına yönelik eğitimler 2 gün boyunca gerçekleştirilmiştir. İlçedeki Namık Kemal Orta okulunun konferans salonuna farklı zaman dilimlerinde toplanan çocuklarla söyleşi şeklinde eğitimler düzenlenmiştir. Toplam 400 den fazla çocuğa ulaşılmış ”Cittaslow Vize ve Slowfood “ kavramları anlatılarak, bu kapsamda ilgili broşürler ve kitaplar katılımcılara verilmiştir.

Vize ilçesinde el emeği ürünlerin ortaya çıkarılması için, İlçe halkından 20 kadına yönelik “ El sanatları ve Hediyelik Eşya” kursu düzenlenmiştir. Vize Sakin Şehir Derneğinde düzenlenen kurs kapsamında ahşap boyama, seramik ürünlerden hediyelik eşya üretimi teknikleri üzerine bilgilendirme ve eğitimlerde bulunulmuştur.  İki aylık süre sonunda kursu tamamlayanlara sertifikaları verilerek, üretilen hediyelik eşyalarla kadınların ekonomiye girdi sağlamaları teşvik edilmiştir.

Vize ilçesinde Yerel gıda ürünlerinin üretilmesi, satışı, pazarlanması, ambalajlanması konusunda yerel halka bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bu eğitim ile günlük hayatta sürekli kullanılan malzemeleri, nasıl ekonomik girdiye çevrileceği konusunda bilgilendirmede bulunulmuştur. Vakumlama makinesi kullanım şekli gösterilerek doğadan toplanan ürünlerin seyahat için sağlıklı koşullara getirilmesi ve ekonomiye girdi sağlamasıyla tüm halkın kullanımına sunulmuştur. Bunun yanında diğer pazarlama ve ambalajlama yöntemlerinin neler olacağı Öğretim Görevlisi Ali ÇAKIR tarafından anlatılmıştır.

Vize Belediye Başkanlığı : Devlet mah. Atatürk cad. No:64 Vize/ KIRKLARELİ Tel: 0288 318 10 21 Fax: 0288 318 10 46 www.vize.bel.tr, belediye@vize.bel.tr , www.cittaslowvize.org, facebook.com/cittaslowVize  “Trakya  Kalkınma Ajansı 2012/2013 yılı sosyo-ekonomik kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği Trakya Kalkınma Ajansı ve/veya Kalkınma Bakanlığının görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk Vize Belediyesi’ne aittir.”

Haber Fotograf Galerisi
Haber Galerisi Haber Galerisi Haber Galerisi Haber Galerisi