SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İLE YOL YAPIM PROJESİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Bulgaristan İntereg İpa sınırötesi işbirliği programı kapsamında yapılmış olan Kale Mahallesi, Kale Caddesi, Karakol Caddesi, Hamam Sokak, Hacı Çeşme Caddesi yol yapımı açılış töreni 17.06.2021 tarihinde saat 11.00’da gerçekleştirildi. Açılış programına Kırklareli Milletvekili Sayın Turabi KAYAN, Kardeş Şehrimiz Sredets Belediye Başkanı Ivan JABOV, Belediye Başkanımız Ercan ÖZALP, Kıyıköy Belediye Başkanı Ender SEVİNÇ, belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ercan ÖZALP; öncelikle tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyorum. Sınırötesi işbirliği programı kapsamında kardeş şehrimiz Sredets Belediyesi ile yapılmış olan projemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Toplam da 222.524,63 € maliyeti AB fonundan hibe alarak ilçemize kazandırdık. Bu projenin amacı; doğal, kültürel ve tarihi miras ve ilgili altyapıdan daha iyi faydalanılarak sınır ötesi işbirliği girişimleriyle sürdürülebilir turizm ağının arttırılmasıdır. İşbirliği kapsamında daha nice projeleri gerçekleştireceğimize inanıyor, güzel günler diliyorum. dedi.

Protokol konuşmalarının ardından düzenlenen kurslara katılan kursiyerlere ve eğitmenlere plaket takdim edildi. Ardından açılış kurdelesi kesilerek halk oyunları gösterisi izlendi. Proje alanının gezilmesinin ardından açılış pogramı sona erdi.